Ontbreken van Paths (lettercontouren)

Bestanden die zijn omgezet van een Microsoft Office programma naar een PDF hebben vaak niet de juiste PDF om gedrukt te worden.

Microsoft Office programma’s zijn hoofdzakelijk ontwikkeld voor thuisgebruik en voor klein zakelijk gebruik. Deze bestanden zijn alleen geschikt voor gebruik op uw eigen computer, voor digitale distributie of voor digitale aanlevering bij een drukkerij of printcenter zijn ze totaal ongeschikt. Office programma’s werken allemaal met 3 (RGB) kleuren (schermkleuren), terwijl bij offsetdruk het 4 kleurensysteem wordt gebruikt (CMYK). Er zullen derhalve altijd kleurverschillen ontstaan indien u dergelijke files aanbied bij een drukkerij.

Indien u Microsoft Office (Word, Publisher, PowerPoint en Excel) files aanbied voor digitaal printen, dan kunnen er problemen ontstaan zoals het ontbreken van lettertypes, plaatjes en koppelingen. Bovendien kunnen regeleinden verspringen.
Word, Powerpoint of Publisher documenten zijn niet als basis voor drukwerk te gebruiken. De resolutie is te laag (72dpi) en de kleurmodus is gebaseerd op RGB. Op uw printer zal dat er goed uitzien maar voor drukwerk is dit helaas niet bruikbaar.

Corel Draw is een mooi opmaakprogramma en er zijn ook makkelijk goedkope student of school-box versies van te verkrijgen. Let wel op, dat alleen vanaf Corel versie 12 een goed bruikbaar PDF bestand is te creëren voor de productie van drukwerk. Last but not least, u dient wel enige ervaring en aanleg te hebben om grafisch correcte bestanden aan te leveren. Lukt u het niet, laat het dan door onze ervaren specialisten verzorgen.

Wij kunnen voor een redelijke prijs uw Office bestanden en Corel Drow bestanden drukgereed maken. Indien u geen PDF files kunt maken, stuur dan de Office files door en wij zullen deze bestanden drukgereed maken.

Bestandendrukklaar.nl zorgt ervoor dat uw aangeleverde bestanden drukklaar worden gemaakt tegen geringe koste. U bespaart hierdoor kostbare tijd.